Efterår 2017 - Forår 2018 27.06.2017  -  22.06.2018
Vejledning

Tumlingerne, 2-4 år (tum)
Et mor/far/barn hold for de 2- 4 årige.
Her skal vi have tid til samvær og nærvær. Vi skal have det sjovt og grine sammen samtidig med at vi får sved på panden og pulsen op. Vi skal bevæge os til musik, lære at slå kolbøtter og tumle i forskellige redskabsbaner. 
Der skal beregnes en ekstra udgift på max. 100 kr til opvisnings t-shirt. 
 
Tid og sted: Torsdag kl. 16:30-17:30, Vestermarkskolen, Gymnastiksalen
 
Instruktør: Ditte Pedersen (ditteped@yahoo.dk)
Hjælpeinstruktør: Helene Guldmann Pedersen 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Mig og Far, 0-2 år (mof)
Dette hold er for de seje fædre, der gerne vil tumle og være fysisk aktive med deres helt små børn. Øvelserne bygger på tillid og tryghed mellem far og baby.
Med udgangspunkt i børnenes forskellige motoriske niveau, vil vi udfordre deres sanser. Vi skal hoppe ned, kravle op og vi skal flyve og rotere. Far skal også have træningstøj på, da vi får sved på panden, når vi skal følge de små. Vi sætter forskellige redskaber op, så vi kan hoppe, trille og rutsje og rotere.
 
Tid:Onsdage kl. 16.30 -17.30
Sted: Vestermarkskolen
 
Instruktør: Malene Enevold 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Troldeholdet, 3-5 år (tro)
Troldeholdet er et familiehold for børn i børnehavealderen og deres forældre/bedsteforældre – søskende er velkomne til at komme med på besøg. Træningen foregår i Vestermarkskolens gymnastiksal lørdag kl. 9.30-11.00 – cirka hver tredje lørdag er fri. På gymnastikforeningens hjemmeside ligger fra sæsonstart i september en aktivitetskalender over hele året. Formålet er at fremme og udvikle bevægelsesglæde, altså gymnastik og bevægelse som leg at udvikle børnenes sansemotorik – herunder balance, styrke og koordination – samt at give børn og forældre/bedsteforældre en mulighed for at være aktive sammen. Træningen er opdelt i to halvdele: først opvarmning og fælles leg med store og små redskaber, derefter forhindringsbane med forskellige stationer med forskellige sværhedsniveauer, hvor der i højere grad er dømt fri leg. Det er en betingelse for deltagelse, at forældrene også er med på banen som aktive deltagere – der er ingen tilskuerpladser.
 
Vi deltager i forårsopvisningen i Spektrum i april, og derefter fortsætter sæsonen til slutningen af maj ude i naturen: vi mødes i nærområdets skove og ved strande for at lege på et mere varieret underlag og udnytte naturen som legeplads. Små stentrolde danner udgangspunkt for ruterne over stok og sten, en slags eventyr-gymnastik-skattejagt i det fri.
 
 
 
Instruktør: Ragnhild Kvist Sørensen
Årgang 1976. Uddannet pædagog i 2014 med linjefaget sundhed, krop og bevægelse. Har været instruktør ("gymnastikdame") på Troldeholdet siden 2007. Kontakt: ragnhildsorensen@gmail.com.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Krudtuglerne, 4-6 år (krut)
Krudtuglerne er et hold for piger og drenge i alderen 4-6 år, som har lyst til leg, hop og gymnastik i en time om ugen. Vi fokuserer på gymnastikken på en sjov og lærerig måde, og vil styrke børnenes  motorik gennem leg og grundspring. I slutningen af sæsonen deltager vi i forårsopvisningen i Spektrum Odder, som er en hyggelig og spændende dag for både børn og forældre. Der skal forventes en mindre ekstraudgift til holdtøj, til bl.a. opvisningen. Så hvis du er frisk på sjov gymnastik og leg, så er Krudtuglerne lige noget for dig!
Træningssted: Vestermarkskolen
Træningstid: Mandag kl. 16.30 - 17.30

Instruktør: Tina Aaby
Forældretrænere: Helene, Sol, Tove og Gitte
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Dynamitterne, 5-8 år (dymi)
Dynamitterne er et stort springhold for drenge og piger mellem 5-8 år.
Vi plejer at være 50 gymnaster og 10-15 instruktører - så der er fart på!
Vi arbejder ud fra principperne i Kvalitet I Børnegymnastikken (KIB), hvor gymnasterne får en oplevelse af at "kunne selv" og instruktørerne vejleder og guider istedet for at slæbe .
Vi vil altid opdele gymnasterne i mindre grupper efter alder/niveau. Vores træning vil altid indeholde en kort og effektiv opvarmning, derefter 5-6 forskellige springstationer hvor gymnasterne har korte intervaller, for at fastholde deres interesse.
Træningen slutter med 5 min. afslapning til stille musik og en farvel raket.
 
Der vil være en ekstra udgift til en weekendtræning med overnatning i løbet af efteråret på ca. 100 kr. plus en opvisningsdragt til max 150 kr. Vi forsøger at få den samme dragt som sidste år.
 
Tid: Mandag kl. 16.30 - 18.00
Sted: Spektrum
 
Instruktører: Dennis Kragh Thomsen, Anette Bay Andreasen, Bo Kruse, Charlotte Bæk, Lars Larsen, Mette Holtegård Jensen
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Micro/Mini Spring, 8-11 år (mms)
Dette springhold er for dig, der bare elsker springgymnastik. Vi vil tage udgangspunkt i principperne fra "kvalitet i børnegymnastikken" og noget af grundgymnastikken fra TeamGym.
Der vil blive taget hensyn til gymnasternes forskellige niveau, så alle bliver udfordret. Vi vil stille krav om engagement og disciplin, og vi skal samtidig have det sjovt. Vi vil have fællestræninger med "Rytmeraketterne", og vi vil lave opvisning med "Rytmeraketterne".
Der vil være ekstra udgifter til opvisningstøj på ca. 200 kr.
 
Tid: Mandag kl. 16.15 - 17.45
Sted: Parkvejens skole
 
Instruktør: Pia Lykkegaard og Malene Enevold
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Rytmeraketterne, 9-12 år (ryr)
Kan du heller ikke stå stille, når musikken spiller? Vil du gerne gå til rytmisk gymnastik og lære god grundrytme, som vi bygger op til flotte serier? Så er Rytmeraketterne holdet for dig.
Vi arbejder med alle de gode ting fra rytmegymnastikkens verden, vi har det sjovt og laver serier til fed musik. I løbet af sæsonen prøver vi kræfter med et redskab, vi skal bruge til opvisningen. Kom og vær med!
Kontingentet dækker træning. Derudover vil der være udgifter til opvisningsdragt, en bold og evt. en træningsweekend, hvis der er stemning for det på holdet.
Træningssted: Odder Gymnasium, gymnastiksal.
Tid: torsdage kl. 16.00-17.30
 
Instruktører: Lise Buttle Eskildsen, Sara Dalum, Kirstine Wulff Nielsen
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Juniorholdet, 11-15 år (gojr)
Juniorholdet er for dig, som ønsker at udvikle dig som gymnast indenfor spring, teknik, styrke og rytme. Vi forventer, at du både udviser engagement i gymnastikken og i fællesskabet på holdet. I marts og april vil holdet deltage i opvisninger rundt i landet. På holdet møder du instruktører, som alle brænder for gymnastikken og har stor interesse for din udvikling.Vi glæder os til en fed sæson med DIG!
Alder: 11-15 år.
Holdet træner: Torsdage kl. 17.00- 19.00 i Spektrum. Desuden 4 rytmetræninger på 6 timer pr. gang.
Der forventes ekstra udgifter til foreningsdragt, opvisningsdragt og weekendtræninger. Prøvetræning torsdag d. 17. august.
 
Instruktører: Alexander Frost, Julie Larsen, Helene Møller, Sarah Schouby, Michael Laursen
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Performance Team, 13-17 år (gopt)
Performance Team er et udtaget spring/rytme hold for øvede gymnaster i alderen 13- 17 år. I udtagelsen lægger vi vægt på spring- og rytmefærdigheder, men desuden også gymnastens deltagelse i opvarmning, styrketræning samt redskabsslæbning. Holdet er et målrettet spring/rytmehold, hvorfor det er vigtigt, at du møder energisk og fokuseret til træningerne. Vi forventer at du både udviser engagement i gymnastikken og fællesskabet på holdet.
I marts og april måned vil holdet deltage i opvisninger rundt i landet. På holdet møder du instruktører, som alle brænder for gymnastikken og har interesse for din udvikling.
 
Der forventes ekstra udgifter til foreningsdragt, opvisningsdragt, weekendsamlinger samt rejse til Italien i sommerferien.
Holdet træner: Mandag kl. 18.00-20.00 og Torsdag kl. 19.00-21.00 i Spektrum. Prøvetræning mandag d. 14. august. Udtagelse torsdag d. 17. august.
 
Instruktører: Alexander Frost, Helene Møller, Michael Laursen, Magnus Madsen
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Micro TeamGym, årg. 2008-2011 (mict)

Konkurrencegymnastik for de mindste, fra årgang 2008 - 2011, hvor der er optagelsesprøve. Holdet er for gymnastikbørn, der har lyst til at lære meget gymnastik og er særligt motiveret herfor. Træningen vil både indeholde spring og rytme. Holdet deltager ved Regionsmesterskaber, Forbundsmesterskaber og evt. Danmarkmesterskaber.

Sæsonstart i uge 33. Udtagelse i uge 34.
 
Kontingentet dækker ugentlige træninger, og der udover kommer der udgifter til klub træningsdragt, konkurrencedragt og konkurrencelicens, træningsweekender samt konkurrencer og stævner.

Tid: Tirsdag kl. 16.30 - 18.30 og Fredag kl. 17.30 - 19.30
Sted: Spektrum
 
Instruktører: Mick Ørting,Theresa Kepp, Benjamin Eskildsen
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Mini TeamGym, årg. 2005-2007 (minit)
TeamGym for de yngre gymnaster, der har lyst til at lære meget gymnastik (både spring & rytme), styrketræning og socialt samvær. Kendetegnende for gymnaster på Teamgym Odder er, at de er villige til at gøre en ekstra indsats til hver træning samt lave styrketræning i deres fritid. Børnene har fra 1 til 6 års erfaring med TeamGym. Holdet er for børn fra 10 - 13 år, der øver spring som kraft-salto, rondat-flik-baglænder (mv.) og salto med skruebevægelser i trampolin.

Kommer der flere end 30 gymnaster, bliver den en udtagelse på baggrund af niveau baseret på en samlet vurdering af gymnastens spring og rytme evner.

Sæsonen starter med fortræning i uge 33 og udtagelse i uge 34.

Holdet træner følgende dage:
Tirsdag: Skovbakkeskolen kl. 17:00-19:00 (rytmetræning)
Onsdag: Spektrum Odder, Multihallen kl. 17:00-19:00 (teknik- & springtræning)
Søndag: Spektrum Odder, Multihallen kl. 10.00-13.00 (teknik- & springtræning)

Sæsonen følger skoleåret, hvilket betyder, at vi kun holder pause i skolernes ferier.
Der forventes ekstra udgifter til: foreningsdragt, konkurrencedragt, weekendsamlinger samt deltagelsesgebyr og transport ved diverse konkurrencer samt konkurrencelicens.
Instruktører: Mick Ørting, Benjamin Buttle, Malene Klougart og Rasmus Stobbe
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Juniorpige Teamgym, årg. 2001- (jrt)

Holdet er for gymnaster, som har gået til springgymnastik i flere år og for øvede gymnaster. En gymnast på juniorpige TeamGym er kendetegnet ved at have lyst og mod til at øve og lære nye spring og momenter. Man skal være villig til at gøre en ekstra indsats til hver træning samt lave styrketræning i fritiden. Man skal prioritere deltagelse i konkurrencer, træningsweekender og træninger.

Tid: Mandag kl. 18.00-20.30 (rytme), Tirsdag kl.18.30-21.00 (spring), Fredag kl. 17.30 - 20.30 (spring).
Derudover 1-2 weekendtræninger. Sæsonen følger skoleåret, og der er fortræning og udtagelse i uge 33.
 
Der vil ud over kontingentet være udgifter til konkurrencelicens, gebyr, konkurrencedragt, træningsdragt og træningsweekender.
 
Træningsmiljøet er bygget op af gode træningsfaciliteter, stor motivation, engagement, fællesskab og et kvalitetbevidst trænerteam, der hjælper med at omsætte gymnastikdrømme til virkelighed.
 
Instruktører: Jesper Bøgild, Maja Svit Sandholt, Heidi Schmidt, Mick Ørting, Frederik Gottczoll
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

eXo, 15-22 år (eXo)
eXo er holdet for øvede gymnaster, der er klar på at blive udfordret. Vi forventer at du har erfaring fra rytmisk gymnastik, dans eller lign., og du er max klar på at knokle og udvikle dig.
Vi skal arbejde med forskellige stilarter, udtryk og styrke og sammen lave det vildeste opvisningsprogram. Vi vil i løbet af sæsonen også lave sociale arrangementer.
Holdet deltager i ca. 10 opvisninger. Der skal påregnes ekstra udgifter til dragter og weekendtræninger.
 
Tid: Onsdag kl. 18.30 - 20.30
Sted: Skovbakkeskolen, gymnastiksal

Instruktører: Hanne Hyltoft Andersen og Sarah Holm Kjær
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Rytmedamer (ryd)


Holdet er for voksne kvinder, der har lyst til at arbejde med serier.
Vi træner styrke og smidighed og selvfølgelig med sammensatte øvelser til serierne.
Fællesskabet er stort, da vores fælles mål er opvisningerne - vi tager godt imod nye gymnaster.
Sæsonen slutter med opvisning i Århus og Odder.

Træningssted: Højskolen, Odder
Træningstid: Mandag kl. 19.00 - 20.30

Instruktør: Marian Holst Petersen, tlf.: 2032 0297
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Motionsdamer (mod)
I denne sæson har Motionsdamer fire instruktører, som på skift sørger for god træning og motion. Det er den næstbedste løsning, da det ikke er lykkes at finde en fast instruktør. Træningen vil bestå af motionsgymnastik, grundgymnastik og rytmegymnastik. Sved på panden og hele kroppen arbejdes igennem.
Derudover vil der være SMART træning, som er øvelser, der udfordrer hjernen og her trænes bla. koordination, hukommelse, orientering og opmærksomhed.
I Qigong er fokus flydende bevægelser i rytmisk samarbejde med åndedrættet. Qigong er en kinesisk bevægelseform/gymnastikform, som styrker og smidiggør kroppen.
 
Alle fire instruktører er erfarne, og de har undervist i mange år.
Instruktører: Marian Holst, Hanne Hyltoft, Marianne Christensen, Inger Marie Broch
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Herreholdet (hrh)

Holdet er for alle voksne mænd, der godt kan lide højt humør og sved på panden.

På en uformel og lystig måde skal vi arbejde hele kroppen igennem med en go gang opvarmning, konditions- og styrkegivende øvelser - alt sammen krydret med lidt tempo og sjove udfordringer. Vi slutter selvfølgelig af med lidt udstrækning.

 

"Man bliver aldrig for gammel til at lege og ha det sjovt" - Kom og vær med. 
 
Træningssted: Højskolen
Træningstid: Tirsdag kl. 17.00 - 18.00


Instruktører: Winie Kristensen, Charlotte Kolby Madsen

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Aktiv for sjov (akfs)
Holdet for voksne med særlige behov (udviklingshæmmede).
Elsker du at bevæge dig i takt til musikken og kunne du tænke dig at bruge 1 time om ugen, på leg, sjov og hygge sammen med andre med særlige behov – så er dette holdet for dig.
Niveauet vil være så alle kan være med, og vi vil gennem sjove aktiviteter arbejde hen mod at være en del af den fælles afslutningsopvisning, hvis dette ønskes af holdet. 
 
Træningssted: Vestermarkskolen
Træningstid: Tirsdag kl. 16.30 - 17.30 
 
Instruktør: Ragnhild Sørensen, tlf.: 2330 6058
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

GOKFT (gyft)

Gymnastik Odder Kettlebells og Fysisk Træning (GOKFT)

"GOKFT" er foreningenstræningshold for primært voksene. Vi lægger stor vægt på det sociale og har en meget uformel tone med masser af grin og opbakning til hinanden.
Vi træner bevægelse i form af hop, sprint, kravl, balance, håndstand, mobilitet og kettlebells. Vi slutter altid af med en eller flere workouts, hvor pulsen kommer op.

Vi bruger naturen omkring Odder til at træne i. Det er vigtigt for os, at der er plads til alle uanset hvilken form du er i!
 
Vi træner 2 x 1,5 timer om ugen. Se vores video på GO facebook.
Tid: Mandag kl. 20.00-21.30 og Onsdag kl. 19.30 - 21.00
Sted: Spektrum
 
Instruktører: Benjamin Eskildsen og Christian Rosenberg 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

SMART FORÅR (smfoå)
Gymnastik Odder udbyder SMART træning - træning af din hjerne igennem fysisk aktivitet.
Vi ved alle, at det er vigtigt at holde kroppen stærk og sund, men vidste du at det er lige så vigtigt at holde hjernen i form?
Det er muligt at træne, forme og udfordre hjernen lige så meget, som vi kan med kroppen. Vi er rigtig gode til at skabe rutiner. Gøre de samme ting på den samme måde - igen og igen. Vi bliver gode til helt specifikke ting- og glemmer de tusinde andre ting vi kan. Helt ubevidst gør vi hjernen lidt doven - og lige så ubevidst følger kroppen og nervesystemet med.
Det SMARTE er, at hjernen kan trænes. At vi med de helt rigtige øvelser kan skærpe vores hukommelse. Styrke vores balance og koordinationsevne. Gøre os til effektive beslutningstagere, mindske stress og forbedre vores syn, så vi bliver bedre til at styre vores bevægelser.
SMART træning er et tilbud til alle mennekser, der ønsker at udvide hjernens kapacitet, gøre den hurtigere og mere fleksibel. Vi træner hjernen via balance, koordination, orientering, samsyn, hukommelse og opmærksomhed.
Jeg har DGIs SMART træner uddannelse, og jeg glæder mig til at byde dig velkommen til et 14 ugers grundforløb med effektiv, udfordrende og sjov hjernebaseret træning.
Vi træner onsdage kl.18.00 - 19.00 på Vestermarkskolen.
Nyt forløb starter onsdag d. 10. januar 2018

Instruktør Marianne Christensen 25 48 88 88
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Naturtræning forår (trfoå)
Naturtræning er et holdtilbud til dig, som har lyst til at kombinere fysisk træning og natur. Træning i naturen giver mulighed for, at vi bevæger os mere varieret, end vi ellers ville gøre. Naturtræning er fysisk aktivitet og varieret træning, som stimulerer kroppen og hjernen og dyrker de sociale relationer.
Vi træner udendørs uanset vejret, og vi træner styrke, balance, koordination, samarbejde, puls og vi sørger for at træningen er tilpas varieret og udfordrende.
Vi træner 1 time, og nyt forløb starter i uge 14.
Aldersgruppen er fra 13 år, så ta gerne din teenager med :-) 
 
Tid: Tirsdage kl. 16.30 - 17.30 
Sted: Vejlskoven i Odder
Instruktører: Marie Broch og Lone Langsted
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)